Fižolova miso skleda z dušeno brokolijo in jajcem na oko
25-02-2025Hitra, zdrava in polna okusa


Skupni čas:
35 min
Priprava:
25 min
Kuhanje:
10 min
Recept primeren za titan kolekcijo

Sestavine (za 4 osebe):
200 g rdečega fižola
250 g šampinjonov
400 g brokolija
4 stonky mlade čebule
2 stroka česna
svež ingver
4 žlice miso paste
45 ml sojine omake
30 ml medu
4 jajca
čili paprika
2 žlice pražene čebule
svež koriander
olje
Postopek:
1. Priprava fižola
Fižol temeljito sperite in namočite v hladni vodi za 8 ur.
Po namakanju ga odcedite, ponovno sperite in skuhajte v titan loncu, da bo povsem prekrit z vodo. Kuhajte do mehkega.
2. Priprava zelenjave
Šampinjone očistite in prerežite na polovice.
Brokoli operite, osušite in odrežite olesenele dele.
Mladi čebuli narežite na kolobarje.
Česen olupite in drobno naribajte.
Ingver olupite – eno polovico naribajte, drugo narežite na tanke trakove.
3. Priprava miso omake
V manjši skledi zmešajte:
• miso pasto
• sojino omako
• nariban česen
• nariban ingver
• med
Mešajte, dokler ne dobite gladke omake.
4. Dušenje brokolija
Brokoli blanširajte v vreli vodi 8 minut.
5. Dokončanje jedi
Segrejte titan ponev z malo olja.
Šampinjone pecite približno 4–5 minut, da dobijo lepo barvo.
Dodajte mlado čebulo in pražite še 2 minuti.
Dodajte kuhan fižol, prelijte z miso omako in dobro premešajte.
Razdelite v servirne sklede.
6. Serviranje
V titan ponvi specite jajca na oko, po želji brez kapljice olja.
V vsako skledo dodajte jajce in brokoli.
Potresite s čilijem, koriandrom, praženo čebulo in narezanimi trakovi ingverja.
Dober tek!

