Hitra, zdrava in polna okusa

Navdihnjena s tradicionalno japonsko kuhinjo in obogatena s priljubljenimi lokalnimi sestavinami. V receptu se prepletajo bogat umami okus miso omake, kremasta tekstura fižola in nežnost dušene brokolije, ki jo popolno dopolnjuje jajce na oko. Hitra, zdrava in polna okusa – idealna izbira za vse, ki iščejo nekaj drugačnega, a hkrati uravnoteženega.

Skupni čas:
35 min

Priprava:
25 min

Kuhanje:
10 min

Recept primeren za titan kolekcijo

Sestavine (za 4 osebe):

200 g rdečega fižola

250 g šampinjonov

400 g brokolija

4 stonky mlade čebule

2 stroka česna

svež ingver

4 žlice miso paste

45 ml sojine omake

30 ml medu

4 jajca

čili paprika

2 žlice pražene čebule

svež koriander

olje

Postopek:

1. Priprava fižola
Fižol temeljito sperite in namočite v hladni vodi za 8 ur.
Po namakanju ga odcedite, ponovno sperite in skuhajte v titan loncu, da bo povsem prekrit z vodo. Kuhajte do mehkega.

2. Priprava zelenjave
Šampinjone očistite in prerežite na polovice.
Brokoli operite, osušite in odrežite olesenele dele.
Mladi čebuli narežite na kolobarje.
Česen olupite in drobno naribajte.
Ingver olupite – eno polovico naribajte, drugo narežite na tanke trakove.

3. Priprava miso omake
V manjši skledi zmešajte:
• miso pasto
• sojino omako
• nariban česen
• nariban ingver
• med
Mešajte, dokler ne dobite gladke omake.

4. Dušenje brokolija
Brokoli blanširajte v vreli vodi 8 minut.

5. Dokončanje jedi
Segrejte titan ponev z malo olja.
Šampinjone pecite približno 4–5 minut, da dobijo lepo barvo.
Dodajte mlado čebulo in pražite še 2 minuti.
Dodajte kuhan fižol, prelijte z miso omako in dobro premešajte.
Razdelite v servirne sklede.

6. Serviranje
V titan ponvi specite jajca na oko, po želji brez kapljice olja.
V vsako skledo dodajte jajce in brokoli.
Potresite s čilijem, koriandrom, praženo čebulo in narezanimi trakovi ingverja.

Dober tek!