BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 €

Poletne mešane pijače: 8 okusnih in enostavnih receptov, ki jih lahko pripravite sami

30.07.2024

V elegantnih kozarcih Lunasol s pecljem

Poletne mešane pijače: 8 okusnih in enostavnih receptov, ki jih lahko pripravite sami

Nad poletjem se zaenkrat še ne moremo pritoževati. Res je vroče in vse, kar si želite početi, je ležati na ležalniku in upati na majhen piš vetra. Prav idealno bo, če vam bo vaša ljubljena oseba prinesla okusno hladno pijačo.


Video recepti
za elegantne koktajle


Sorrento Sparkle

Sorrento Sparkle

v objemu limone

Hugo

Hugo

bezgova osvežitev

Prince of Wales

Prince of Wales

eksplozija nepričakovanih okusov

Mimosa

Mimosa

začinjena budilka

Aperol Spritz

Aperol Spritz

oranžni simbol poletja

Campari Tocco Rosso

Campari Tocco Rosso

senzualen okus

Bellini

Bellini

italijanska klasika

Prosecco Royal

Prosecco Royal

kraljevska zabava



Nič nimamo proti pivu in vinu, vendar pri teh temperaturah potrebujete pijačo s kocko ledu. Profesionalni barmani so za vas pripravili osem različnih receptov za poletne pijače, za katere potrebujete le nekaj sestavin in so primerni tudi za začetnike. V skladu z motom – čim bolj preprosto, tem bolje. Gre za 4 klasike in 4 novosti, ki bodo presenetile vas in vaše goste. V naših čudovitih kozarcih se pijače pokažejo v najboljši luči in obljubljajo popolno okusno doživetje. Tako lahko preskočite obisk bara in nadaljujete s počitkom na vrtnem ležalniku ali viseči mreži. Predvsem: „Ice, Ice Baby“, saj je treba poletno pijačo postreči ledeno hladno. Na zdravje in čin čin!




Vse za stilsko mešanje pijač

Če želite pripravljati pijače kot pravi mojstri, boste potrebovali profesionalno opremo za bar. Ne glede na to, ali se odločite za kakšno od novosti iz serije Basic ali celoten koktajlni set, bo že samo pripravljanje doživetje. Must have izdelki vključujejo žlico s spiralo na ročaju in dvosmerno dozirno posodico, ki vam bo pomagala dozirati sestavine natančno v mililitrih. Celotno opremo za bar lahko kupite tudi s črnim PVD premazom, ki ji daje poseben videz.


bar accesories

Celotna ponudba barvne opreme






Sorrento Sparkle

v objemu limone


Pravi dopustniški napoj ima koktejl Sorrento Sparkle. Njegov okus vas bo popeljal naravnost na sončno obalo Italije.
Je zelo enostaven za pripravo, zato ga boste zlahka zmešali vsem gostom na vrtni zabavi.


SESTAVINE

3 cl ledenega Limoncella *
10 cl penine
3 maline za dekoracijo
bio limona
led

PRIPOROČAMO KOZAREC
Optima Line Lunasol 660 ml Optima Line Lunasol 660 ml

POSTOPEK
V kozarec za vino postopoma nalijte Limoncello in penino. Dodajte led. Nežno premešajte z žlico in okrasite z malinami. Od oprane limone odrežite lupino v velikosti kovanca, iz katere s hitrim vrtenjem nad kozarcem iztisnite aromatična eterična olja. Bogata aroma citrusa tako doseže površino pijače in okrepi njeno aromo. Dajte v pijačo in postrezite.

* Limoncello je v Italiji eden izmed priljubljenih sadnih likerjev. Njegova zgodovina se piše že več kot sto let. Narejen je iz limonine lupine, ki je prepojena z brezbarvnim alkoholom. Zelo enostavno ga lahko pripravimo doma. 





Hugo

bezgova osvežitev


Aromatičen je zaradi mete, osvežilen pa zaradi bezga. Koktejl Hugo, ki izvira iz regije Trentino-Alto Adige,
je hitro postal priljubljen tudi izven meja Italije. Najbolj okusen je z domačim bezgovim sirupom.


SESTAVINE

10 cl penine
2 – 3 cl bezgovega sirupa
5 cl soda vode
6 listov mete
rezina limone
led

PRIPOROČAMO KOZAREC
21st Lunasol 810 ml 21st Lunasol 810 ml

POSTOPEK
V vinski kozarec nalijte bezgov sirup, penino in dodajte led. Okrasite z rezino limone in listi mete. Dodajte soda vodo in nežno premešajte. Pijačo postrezite s slamico.

Nasvet: Če imate možnost, izberite maroško meto. Ima največ eteričnih olj in zato posebno močno aromo. Je veliko bolj okusna od drugih sort mete.

Za brezalkoholno različico priporočamo uporabo brezalkoholnega penečega vina.





Prince of Wales

eksplozija nepričakovanih okusov


Je eden izmed svetovnih klasik, ki se jo splača poskusiti. Govori se, da je to pijačo ustvaril princ Walesa – Edward VII, angleški kralj v letih 1901–1910. Mogoče si mislite, da se bo po okusu bolj prilegal gospodom. Na koncu pa gre za nežno mehurčkasto pijačo, ki vas bo presenetila z eksplozijo nepričakovanih okusov.


SESTAVINE

10 cl penine
2 cl konjaka
1 cl Triple sec (aromatični pomarančni liker)
1 brizg Angostura bitter
lupina bio pomaranče (za dekoracijo)

PRIPOROČAMO KOZAREC
21st Lunasol 250 ml 21st Lunasol 250 ml

POSTOPEK
V ohlajen kozarec za šampanjec postopoma nalijte konjak, triple sec in kanček Angosture. Zalijte z ohlajeno penino. Z oprane pomaranče odrežite trak lupinice in iz nje s hitrim vrtenjem nad kozarcem iztisnite aromatična eterična olja. Bogat vonj citrusa tako doseže površino pijače in okrepi njeno aromo. Dajte v pijačo in postrezite.

Nasvet: Obstaja veliko različic mešanja tega koktajla. Konjak lahko nadomestimo z žganjem ali rženim viskijem. Mi imamo najraje konjak, ki se lepo poda k penini, saj sta oba izdelana na osnovi grozdja.





Mimosa

začinjena budilka


Leno nedeljsko jutro ali kakršnokoli srečanje s prijatelji bo prijetno začel kozarec koktajla Mimosa. V Ameriki ga tradicionalno postrežejo gostom po poroki naslednji dan zjutraj. Obstajata dve različici njegovega izvora – francoska, po kateri jo je leta 1925 ustvaril natakar v pariškem hotelu Ritz, ali ameriška, po kateri jo je izumil režiser Alfred Hitchcock v San Franciscu v štiridesetih letih prejšnjega stoletja.


SESTAVINE

10 cl Prosecca
6 cl svežega pomarančnega soka

PRIPOROČAMO KOZAREC
Univers Lunasol 205 ml Univers Lunasol 205 ml

POSTOPEK
Streže se ga v kozarcu za šampanjec, ki naj bo dobro ohlajen, prav tako kot tudi sestavine. Zaradi pomarančnega soka ima lepo rumeno barvo in pikanten okus. Njegovo ime pa temelji na angleškem poimenovanju za akacijo, drevo s svetlo rumenimi cvetovi.

Nasvet: Posebno pozornost posvetite kakovosti pomarančnega soka. Pijača je najbolj okusna s sveže iztisnjenim sokom ene ali dveh pomaranč (lahko tudi s pulpo).

Za brezalkoholno različico priporočamo uporabo brezalkoholnega penečega vina.





Aperol Spritz

oranžni simbol poletja


Zakaj je v svetu tako priljubljen? Pravi odgovor bo bržčas edinstvena kombinacija grenkega in sladkega okusa. Aperol Spritz – oranžni simbol poletnega in počitniškega ugodja. Na koktajl sceni se je prvič pojavil v petdesetih letih prejšnjega stoletja, zato je skrajni čas, da si ga pripravite doma in uživate na terasi ali v kopalkah ob bazenu.


SESTAVINE

8 cl Prosecca
6 cl Aperola *
4 cl sode
bio pomaranča
kocke ledu

PRIPOROČAMO KOZAREC
Green Wave Lunasol 765 ml Green Wave Lunasol 765 ml

POSTOPEK
V kozarec za rdeče vino postopoma vlijte Aperol in led. Zalijte s proseccom in sodo. Z žlico nežno premešajte, da se okusi povežejo, hkrati pa pijača ohrani mehurčke. Okrasite z dvema rezinama pomaranče. Postrezite s slamico.

* Aperol je zeliščni aperitiv, katerega zgodovina se je začela pisati leta 1919. Prihaja iz severovzhodnega dela Italije. Narejen je z maceriranjem encijana, rabarbare in pomaranče z dodatkom mešanice zelišč. Ima nizko vsebnost alkohola – le 11 odstotkov, kar je primerno za soparne poletne dni. 





Campari Tocco Rosso

senzualen okus


Senzualno ime pijače, ki je v italijanščini ohlapno prevedeno kot „rdeč dotik“, ima prav tako senzualen okus. Sam Campari je simbol razvajanja in v kombinaciji s sladkim bezgovim sirupom in okusnim penečim Proseccom obljublja prefinjeno doživetje za brbončice. Že sam pogled na eleganten vinski kozarec, poln jagod, mete, ledu in rožnate pijače, vas vabi, da uživate v toplem poletnem večeru v romantičnem vzdušju.


SESTAVINE

3 cl Campari *
2 cl bezgovega sirupa
6 cl Prosecca
pest jagod
metini listi
kocke ledu

PRIPOROČAMO KOZAREC
Anno Lunasol 450 ml Anno Lunasol 450 ml

POSTOPEK
V kozarec za vino dodajte Campari, bezgov sirup in led. Dolijte penino in okrasite s svežo meto in jagodami. Rdeči Campari daje pijači ne le rdečo barvo, ampak tudi svež sladek vonj.

* Liker Campari spada med koreninske grenčice, njegov skrivni recept pa je sestavljen iz okoli 50 različnih zelišč, grenke pomaranče in sočnega jagodičevja. Grenčice izvirajo iz zdravilstva. Sprva so jih proizvajali za lajšanje prebavnih težav, šele kasneje pa so postale del kulture pitja.





Bellini

italijanska klasika


Sveže breskve z vrta naravnost v vaš ohlajeni Bellini. Popoln poletni aperitiv in obenem zelo enostaven za pripravo. Izumili so ga v znanem baru Harry's v Benetkah. V njem se lepo združijo žametni mehurčki suhe penine in osvežilen okus breskovega pireja.


SESTAVINE

10 cl Prosecca
5 cl sveže breskove kaše

PRIPOROČAMO KOZAREC
Crystal Lunasol 210 ml Crystal Lunasol 210 ml

POSTOPEK
Breskov pire nalijemo v ohlajen kozarec za šampanjec, dolijemo penino (obe sestavini vlivamo po notranji strani nagnjenega kozarca) in potem okušamo.

Namig: Okus Bellini je lahek in nežen in je paše k predjedem in prigrizkom. Ne pozabite – sezona breskev se sklada s sezono Bellinijev.

Za brezalkoholno različico priporočamo uporabo brezalkoholnega penečega vina.





Prosecco Royal

kraljevska zabava


Najboljši koktajli so ponavadi najpreprostejši. Med njimi je dobra stara klasika Prosecco Royal, ki je variacija slavnega francoskega Kir Royala (kjer se namesto Prosecca uporablja francoski šampanjec). Imenuje se po duhovniku Félixu Kiru, junaku francoskega odpora med drugo svetovno vojno in županu francoskega mesta Dijon. Nekatere zgodbe trdijo, da je Kir izumil pijačo, potem ko so nacisti zaplenili vsa rdeča vina iz Burgundije. Pijačo je zmešal z razpoložljivim belim vinom, ki je imelo okus po rdečem. Ne glede na to, ali je to res ali ne, je to okusno pijačo vredno poskusiti.


SESTAVINE

10 cl prosecca ali penine
2 cl Crème de Cassis (sladek liker iz črnega ribeza) *

Če načrtujete zabavo za več ljudi, priporočamo pripravo pijače v večji količini:
1 steklenica Prosecca ali penine
100 ml Crème de Cassis
drobni gozdni sadeži

PRIPOROČAMO KOZAREC
Flow Lunasol 300 ml Flow Lunasol 300 ml

POSTOPEK
Enostavno in prefinjeno hkrati. V ohlajen kozarec za šampanjec dajte manjši gozdni sadež – robido, malino ali črni ribez. Zalijte s Crème de Cassis in Proseccom. Odličen je za zdravice za svečane priložnosti, pa tudi za vrtne zabave.

* Crème de Cassis je prideluje iz črnega ribeza, pridelanega v Dijonu v Franciji. Odlično se poda v koktajle, pa tudi k sladkim sladicam.




Zabavljajte se in pijte odgovorno. Promoviran izdelek je namenjen le osebam, starejšim od 18 let. Prikazane osebe niso pod vplivom alkohola.


Producer: www.solapoint.si
Directors: Marko Viskupič & Mária Dzianová
Assistant Director: Nikola Nosianová
Bartenders: Róbert Šajtlava & Lucia Ratkovská
Video: Patrik Reguli & Peter Lipták
Photography: Ivana Fiantoková & Tomáš Slovák
Make-up Artist: Katarína Zuzulová
Copywriter: Kristína Brezinová R.
Location: Pálenica Jelšovce